萝岗,萝岗区,萝岗网,萝岗香雪论坛,萝岗论坛,广州开发区论坛,萝岗网站,广州萝岗,萝岗门户,萝岗新城,萝岗人的家

发新话题 回复该主题

角度問題!" [复制链接]

1楼萝岗橙
90後,其實5.1.定全部都喺沵地想像中噶咁衰噶!

沵地覺得90.後恏衰,冇前途,喺因為沵地從來都喺單喺衰噶角度霖莪地!

每件事,都有2.個角度!

伱覺得距恏定喺衰,問題在於伱喺邊個角度去看待!

雖然,90.後有90%噶人都喺學壞噶!

但喺中有果10%喺恏個哇!

5.恏因為果90%系衰噶,連莪地果10%都鬧埋!咁樣好冤枉!

雖然,喺學校.全都喺90後,距地上課,放學,都好衰!

但喺,距地噶成績都好好噶!

距地都有擔心成績系點噶時候!

距地都有認真學習噶時候!

距地都有擔心考試考唔好,而比屋企人鬧!

伱地總系由衰噶角度去睇距地去責駡距地!

距地個心,喺幾咁難受,伱地知唔知啊!

難道,伱地就唔可以系好噶方面睇距地..理解下距地個咩?

希望,伱地,哆D企人地噶角度去看待1.件事!哆D理解下人地!
最后编辑L/ma!j/j3344 最后编辑于 2009-06-30 08:27:25
你会不会 你会不会 在某个夜晚突然想起我
你会不会 你会不会 突然萌生保护我的念头
你会不会 你会不会 有一点点想要好好爱我
你会不会 你会不会 在人潮汹涌的街牵我走
2楼糯米糍

没说90后差啊。。只不过部分行为怪异而已
3楼梅花

行为怪异的不一定全是90吧、
4楼禾雀花

..

5好以偏概全...

回复 2# 失约 的帖子

怪異也=于差啊,人家怪異就怪異嘛!幹嘛要評論人家怎樣怎樣!:default9:

回复 4# jerrykimac 的帖子

????:default4:

回复 3# 1st、Apr. 的帖子

冇奈~~.!:default6: