萝岗,萝岗区,萝岗网,萝岗香雪论坛,萝岗论坛,广州开发区论坛,萝岗网站,广州萝岗,萝岗门户,萝岗新城,萝岗人的家

发新话题 回复该主题

今日下午一点,萝峰到隧道条路发生严重车祸!据我目测,无严重受... [复制链接]

1楼萝岗橙
香雪公园过隧道条路,塘山村尾附近,一部日产(5记得颐达定系轩逸)疑似避让兼夹开得太快,一头炒埋花基撞上电灯柱,车头严重受伤。安全气囊弹晒出来,一个人坐系部摩托车系隔离(5知道系咩人),一个男既坐系路边花基,一个女既坐系驾驶位打电话,应该无乜点受伤。条电灯柱毫发无损。珍惜生命,安全驾驶!
最后编辑EVOLUTION 最后编辑于 2012-03-17 20:48:48
2楼糯米糍

回复 3楼波尔多蝴蝶的帖子

麻烦睇日期!
3楼梅花

回复 5楼男人的帖子

严重系讲部车伤得严重!难道系要人重伤先叫得严重车祸?
4楼禾雀花

回复 7楼男人的帖子

按你既意思系20部车连环相撞,无严重伤亡,都系小车祸?

回复 8楼男人的帖子

好多事故无人员伤亡,一样可以叫严重。财产严重损失叫严重,危险性大又可以叫严重,人唔系唯一影响定论既因素,但我承认系重要因素,但唔系唯一。

回复 13楼男人的帖子

你都见到我讲既呢单车祸?你开转出广州,日日都见到几单车头被灯柱劈到入机头甘既程度既车祸?甘既话我劝你去睇睇风水佬咯,好运滞哦!
最后编辑EVOLUTION 最后编辑于 2012-03-21 09:59:34

回复 12楼男人的帖子

全世界,随时有杀人,抢劫,强奸,日日都有,分分钟都有,边度都有,日日都唔严重?你发生率高来,评定一件事既严重程度?甘你话杀人抢劫强奸严唔严重?

回复 12楼男人的帖子

你成日话无人伤亡就唔算严重,其实财产损失大既一样可以叫严重,危险性大既一样可以叫严重!有时D车祸,人无事唔等于场车祸唔严重,只系D靓车安全系数高,例如外国有车祸,成三百公里出事,除佐驾驶舱,成部车几乎毁晒,车主系无乜重伤。甘你话普通吗?

当然你讲既野我有部分认同,更多既系唔认同。第一,你觉得人系定论车祸严重程度既唯一因素,我认为系重要,主要因素,但唔系唯一,财产损失,对社会既危险性等一样系影响因素。第二高速路发生甘既事故系好平常,但你都识话系高速路啦,车快肯定容易出事故,然而你就因为高速路车祸发生率高,常见,就理所当然地认为系普通?第三,你话车祸普通只系每个人睇野既尺度问题,而唔系观点问题。假设,你认同人,财产损失,公共危害性等都系考虑因素既话,你都系认为呢单车祸普通,甘就系一个个人睇野既尺度问题。假如你唔认同人,财产损失等系影响因素,就系观点问题啦。第四,你系最初既观点质疑,到后来既尺度问题见解,可见你只系针对我既回复来进行辩解,无坚定既个人见解。

回复 19楼男人的帖子

甘你未见到单车祸,就无系度扮晒叉烧,扮晒蟹甘,好吗?你认为系咒你咪咒你咯,反正我觉得我讲也唔算过分。
发新话题 回复该主题