萝岗,萝岗区,萝岗网,萝岗香雪论坛,萝岗论坛,广州开发区论坛,萝岗网站,广州萝岗,萝岗门户,萝岗新城,萝岗人的家

发新话题 回复该主题

喝醉酒后吃点什么可以调理好身体啊!? [复制链接]

1楼萝岗橙
出外见客倾生意都要饮酒,真不好推却,5饮好5比面,每次都饮到烂醉方休,感觉甘样身体好伤啊!各位有无良方食疗可以调理好身体?
2楼糯米糍

花旗参
3楼梅花

或者蜂蜜,解酒汤之类。
4楼禾雀花

最好就5好饮啦!可免则免啊!

``

饮牛奶最好的,

吾饮得既可以叫埋我呢D萝岗仔去帮拖的

我都可以帮下手,我饮得三支甘上下。

我话你知喇.............如果果晚必须要饮噶话最好事先饮支牛奶(包括所有奶类产品)打定低先到时呕都无甘辛苦,但如果无饮到噶5紧要....去得饮酒噶地方就一定有(水果盆)噶,甘就食多D水果帮助散尿....去得多次所就无甘容易醉咯....水果有助散酒噶...特别系西瓜同香蕉.........仲有个我上网稳到噶配方几好用噶.....就系你地D男人次次饮完酒番来饮翻杯第二日起身一定5会头痛秘方(白沙糖或冰糖+白醋+温开水)比例:2+1+7=10呢个方法好得噶我用惯咯.....呕完噶人5好马上比茶叶茶或者白糖水距饮....会反作用噶最好适当食D菩提子(干都可以)香蕉...雪梨...都OK........楼主知道未啊...呢方面噶野我研究好多咯...
最后编辑咖啡猫 最后编辑于 2009-03-07 23:09:47

回复 7# 咖啡猫 的帖子

小姐,好有经验哦!难道你经常泡吧?:mogutou42:

刚刚饮到吐了~~:default6:
发新话题 回复该主题