萝岗,萝岗区,萝岗网,萝岗香雪论坛,萝岗论坛,广州开发区论坛,萝岗网站,广州萝岗,萝岗门户,萝岗新城,萝岗人的家

发新话题 回复该主题

你凭乜嘢要求咁既條件 [复制链接]

1楼萝岗橙
琴日,有个女仔叫我帮佢介绍男朋友。以下系对话:
MM:帮我介绍个男朋友啦。
ME:你之前果个呢?对你几好嘎,散佐咩?
MM:对我系好好,不过无钱,份工无前途!我同佢分佐啦。
ME:咁你想搵点样嘎?咩条件啊?
MM:唔使好靓仔,要人好,最重要系有钱!
ME:咁几钱先叫有钱?几钱符合你要求?
MM:肯定有车有楼啦,有公司,要宝马或者BENZ,
ME:哦,我识得好多,我地D车主基本上个个都开公司,而且我哋D车唔差得过宝马同BENZ。
MM:甘你唔介绍俾我识???
ME:介绍俾你啊?果D人要求好高,要够靓要够高仲要有气质。我见到人地D女朋友都系模特儿啊、明星仔啊或者好有气质既OL甘喔。
MM:我自问都系靓女啊。
ME:但你企埋人地果个圈子呢???
MM:咁你即系踩我嗟?系咁啦,唔想同你讲!
。。。。。。
其实唔系我想踩你,系你唔踩唔得。
我要踩你,都要你训系度嘎,你企得高企得直嘅话,试问我又点起到脚呢?
呢个世界,好多女人中意扮上菜,或者妄想自己系上菜。
一直叹稳唔到好条件既男人。 关键系,你为佐得到你想要既你做左几多准备?你有几多资本?你遇上一个好男人,你凭乜野去获得对方赞赏?
你想稳找个身家一千万,你自己至少也该有一百万去衬翻人哋嘎。当然,我嘅意思唔系指确切既钱,而系资本。
你既才华、学历、职业、品格、样貌身材、气质谈吐、知识阅历仲有你嘅家底!
唔好着重处女,但保持纯洁!等等都系做上菜既资本。 呢D,都要靠自己
有男人对你好既时候你,你挑三拣四,吊高黎卖。当你觉得你个男人无前途既时候,
系咪都检讨下自己有无资本呢?
当你自己有资本既时候,更有资本既男人自然会搵上门,使咩你自己搵得咁辛苦嗟。 记住,上菜通常都唔外卖嘎!
好似我呢个女性朋友咁,觉得自己系上菜,要金盘玉盏先配得起,咁既话,只能慢慢等,等到变隔夜菜咯。
一个自身唔努力,旨意晒个男人嘅女人,就算几靓,都只能得到男人既欢心同钱,永远得唔到爱同尊重。
呢个社会无论男女,个个都好现实, 无人唔想过更好嘅生活,搵到条件更好嘅伴侣。
只不过男人无女人咁幸福。 男人知道,我要得到呢一切,必须要自己去努力搵钱去实现。
----------------------------------------------------------------------------------
同样道理,
好多男人都话要搵个样靓身材正,条件好嘅女人做老婆, 但系你又有几多斤两??
同紧自己女友时, 又嫌三嫌四!
嫌人波唔够大! 腿唔够修长! 样唔够靓! 学历唔够高!工资唔够多!
见到第个条件好嘅靓女果阵, 又朝三暮四, 搞暧昧关系!
多次约会靓女出来吃饭, 吃完就系兄弟面前嗮命 :
琴日,我同佐XX靓女去左边度边度吃饭
上星期,我同佐XX靓女去左边度边度体戏
系兄弟面前,或者你会好有面子!
但系你咁做又有咩用?有咩用???你估佢地会同你过世咩???? 会同你挨?
咪傻拉!!!!!系度浪费时间,浪费金钱,浪费青春!
正一傻佬!多做D对你事业有帮助的事好过拉!

你凭咩去追果D条件好嘅靚女?而掉低你嘅正牌女朋友? 你有咩资本去追人哋?
你供得起人地每日一樽SK Ⅱ ? 你供得起人哋所有名牌衫?
男人啊! 男人! 对住面镜,打开银包睇下,自己有几多斤两,
无? 甘就脚踏实地,安守本分做人啦! 多D关心下你身边嘅佢,多D爱锡你身边嘅佢算罢啦!
其实拣伴侣同拣车一样!当我哋开住部小车系条路飞紧嘅时候,
不时咁有好多法拉利、保时捷咁嘅靓车擦身而过,直至消失远去......
贪靓嘅我哋不时咁回望同幻想! 黯然回过神来,睇下自己果部小车,其实我部小车都唔错,
一直以嚟安稳、舒适咁车住我哋上山下海!不离不弃!直到永远!
好多嘢都系可遇不可求嘅!望下就好啦! 千其唔好为佐试着件晚装,而放弃佐件温暖牌,
晚装虽华丽 ,但最多只能着出嚟,系众人面前嗮一嗮命,过眼云烟,一迅即逝!
而且着起身会好大压力,因为佢太贵重!!
温暖牌虽平凡 但只有温暖牌先可以俾倒舒服、柔软、温暖嘅感觉你,
系永远嘅,唔变嘅,无压力嘅!只因平凡先可以带俾你纯净舒服嘅感觉!!
你会不会 你会不会 在某个夜晚突然想起我
你会不会 你会不会 突然萌生保护我的念头
你会不会 你会不会 有一点点想要好好爱我
你会不会 你会不会 在人潮汹涌的街牵我走
2楼糯米糍

又是转这样的文章, LZ你太S13了!!!
一点技术含量都没!
都是木头,都是他舅
都是木头,都是他舅
他舅,木头
木头,他舅
。。。。
3楼梅花

我满足晒上述所有要求哦
但係点解我仲係揾唔到人要嘅?
关于命运,人不能选择。
但关于幸福,人还是可以尽力去争取的。
4楼禾雀花

凭乜条件?

回复 3# 萝岗村人 的帖子

你眼角高啊

回复 5# jerrykimac 的帖子

其实好低咖~

只要係屋企有十亩地嘅农民就得啦~
一定要係农民户口哦~
关于命运,人不能选择。

回复 2# 哥只是个传说 的帖子

你好閪烦啊/

回复 6# 萝岗村人 的帖子

点解喺要农村户口噶?

回复 8# L/ma!j/j3344 的帖子

我向往田园生活

住唔起花园别墅就只能自己种田啰~

哈哈~
关于命运,人不能选择。

回复 9# 萝岗村人 的帖子

呵呵。好啊
发新话题 回复该主题